Workshops

Inschrijven
Technolab SWF biedt inspirerende techniek workshops aan voor de groepen 6, 7 en 8 van het PO en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Alle 61 basisscholen en de 4 middelbare scholen in de gemeente Súdwest-Fryslan kunnen zich daarvoor inschrijven. 

Met 1 klik op de kalender kun je een workshop reserveren. Lukt dit niet dan kun je een mailtje sturen naar onze roostermaker Thea; thea@technolab-swf.nl  Plan je eigen activiteiten en wees er snel bij!

Locaties en tijden

Workshop

VO-school

Adres

Dag

Tijd

 Elab (max 30 ll)

 Bogerman

 Hemdijk 47 Sneek

 dinsdag

 9:30-11:30 uur of

 12:00-14:00 uur*

Duurzame Technieken (max 30 ll)

 RSG Magister Alvinus

 Almastraat 5 Sneek

 maandag

 9:30-11.30 uur

Techniek & Toekomst (max 20 ll)

 Nordwin College

 Harste 2 Sneek

 woensdag

 9:00-11:15 uur

 CSI Science Bolsward (max 25 ll) 

 Marne College

 Schoolstraat 1   Bolsward

 vrijdag

 9:00-11:00 uur

CSI Science Sneek (max 30ll)

 RSG Magister Alvinus

 Almastraat 5 Sneek

 donderdag

 9:30-11:30 uur

 Bouw (max 30 ll)

 Bogerman

 Hemdijk 2 Sneek

 vrijdag

 12:00-14:00 uur

contactformulier

CSI

Onderzoek! Wie is de dader? Het super geheime recept van de pepermuntfabriek is gestolen. De dief werd betrapt door de bewaker. De bewaker ligt bewusteloos op een bankje. Wat is er gebeurd? Ontdek wat er gebeurd kan zijn door middel van sporenonderzoek en proefjes.

Duurzame Technieken

Insectenburgers? Bitterballen van afval? In de workshop Duurzame Technieken leren we je anders denken over afval. Welk afval is er en wat kun je er allemaal mee doen? Heeft afval ook waarde of kan je zelfs geld verdienen met afval? Tijdens deze workshop gaan we bezig met afvalbekers en koffieprut! Jakkie? Wij denken van niet! We laten je ervaren hoe je van afval héérlijke bitterballen kunt maken! Goed voor het milieu, je bankrekening en ook nog eens heel lekker!

ELab

Besturen en programmeren zijn niet meer weg te denken uit de techniek van vandaag. Daar zelf mee aan de slag gaan is supercool! We gaan spelenderwijs ontdekken en onderzoeken.

Techniek en Toekomst

Tijdens de workshop Techniek en Toekomst bedenken leerlingen oplossingen voor grote uitdagingen. De workshop is bedoeld voor groep 7 en 8 basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat ons leven slimmer, schoner en zuiniger is. Door anders te wonen, anders te verplaatsen en anders te produceren. En er geldt maar één regel: alles kan, alles mag.
Bezig met laden