Workshops

Inschrijven
Technolab SWF biedt workshops aan voor de groepen 6, 7 en 8 van het PO en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Alle 61 basisscholen en de 4 middelbare scholen in de gemeente Súdwest-Fryslan kunnen zich daarvoor inschrijven.

Met 1 klik op de kalender is je reservering al een feit. Plan je eigen activiteiten en wees er snel bij!

Locaties en tijden

Workshop

VO-school

Adres

Dag

Tijd

Elab

Bogerman

Hemdijk 47 Sneek

dinsdag

9:30-11:30 uur of

12:00-14:00 uur*

Duurzame Technieken

RSG Magister Alvinus

Almastraat 5 Sneek

dinsdag

11:00-13:00 uur

Techniek & Toekomst

Nordwin College

Harste 2 Sneek

woensdag

9:00-11:15 uur

CSI Science Bolsward 

Marne College

Schoolstraat 1 Bolsward

vrijdag

9:00-11:00 uur

CSI Science Sneek 

RSG Magister Alvinus

Almastraat 5 Sneek

vrijdag

9:30-11:30 uur

Bouw

Bogerman

Hemdijk 2 Sneek

vrijdag

12:00-14:00 uur

contactformulier

CSI

Onderzoek! Wie is de dader? Het super geheime recept van de pepermuntfabriek is gestolen. De dief werd betrapt door de bewaker. De bewaker ligt bewusteloos op een bankje. Wat is er gebeurd? Ontdek wat er gebeurd kan zijn door middel van sporenonderzoek en proefjes.

Duurzame Technieken

Insectenburgers? Bitterballen van afval? In de workshop Duurzame Technieken leren we je anders denken over afval. Welk afval is er en wat kan je er allemaal mee? Heeft afval ook waarde of kan je zelfs geld verdienen met afval? Tijdens deze workshop gaan we bezig met afvalbekers en koffieprut! Jakkie? Wij denken van niet en laten je ervaren hoe je van afval heeeerlijke bitterballen kunt maken! Goed voor het milieu, je bankrekening en ook nog een zeer smakelijk!

ELab

Besturen en programmeren is niet weg te denken in de techniek van vandaag. Daar zelf mee aan de slag gaan is super cool. Spelenderwijs ontdekken en onderzoeken; wat is het effect?

Bouw

Wat kun je met hout? Hoe meng je kleuren? Hoe werkt de verlichting? Ontwerp en timmer je vrachtwagen, Hummer of welk voertuig je ook maar in gedachten hebt. Gebruik daarbij de kennis van jezelf en elkaar; hoe maak je dat deze soepel loopt én er ook nog eens tof uitziet?

Techniek en Toekomst

Tijdens de workshop Techniek en Toekomst bedenken leerlingen oplossingen voor grote uitdagingen. De workshop is bedoeld voor groep 7 en 8 basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat ons leven slimmer, schoner en zuiniger is. Door anders te wonen, anders te verplaatsen en anders te produceren. En er geldt maar één regel: alles kan, alles mag.
Bezig met laden