Workshops ontwikkelen met studenten NHL Stenden

28-03-2023

Studenten van de opleiding tot docent natuur en scheikunde hebben onlangs workshops ontwikkeld en gegeven aan verschillende scholen. De workshops waren bedoeld om een brede doelgroep te bereiken en de studenten hebben dan ook hun best gedaan om daarvoor te zorgen bij hun activiteit.

De workshops vonden plaats op de basisschool Master Sneek, het Marne College in Bolsward en Bogerman Sneek. De studenten hadden de opdracht gekregen om workshops te ontwikkelen op het gebied van natuur en scheikunde. Ze hebben hierbij de vrijheid gekregen om zelf te bepalen welke onderwerpen zij wilden behandelen.

De workshops die werden gegeven gingen over waterzuivering, popcorn maken, het maken van een plop plop bootje, het bouwen van een muizenvalauto, het opwekken van statische elektriciteit en nog veel meer. Elk onderwerp werd of in de bovenbouw van de basisschool of middelbare school uitgeprobeerd.

Een van de workshops die veel indruk maakte op de leerlingen was de workshop over waterzuivering. De studenten legden uit hoe belangrijk het is om schoon water te hebben en hoe waterzuivering werkt. De leerlingen konden vervolgens zelf aan de slag met het zuiveren van water en ontdekten op deze manier hoe moeilijk het kan zijn om schoon water te krijgen.

Ook de workshop over het maken van popcorn viel in de smaak bij de leerlingen. De studenten legden uit hoe popcorn wordt gemaakt en wat er allemaal bij komt kijken. Vervolgens konden de leerlingen zelf met kosteloos materiaal popcorn maken en opeten.

Een ander hoogtepunt van de workshops was de muizenvalauto. Hierbij moesten de leerlingen een auto bouwen die werd voortbewogen door een muizenval. Dit was niet alleen erg leuk om te doen, maar het stimuleerde ook het creatieve denkvermogen van de leerlingen. Hier gingen de leerlingen competitief bezig om het beste autootje te maken die het verste kwam!

Al met al waren de workshops een groot succes en de studenten hebben veel geleerd van het ontwikkelen en geven van de activiteiten. Het was een waardevolle ervaring voor de studenten en de leerlingen die de workshops hebben gevolgd. We hopen dan ook dat er in de toekomst meer van dit soort activiteiten worden georganiseerd om kinderen te inspireren en enthousiasmeren voor natuur en scheikunde.

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief