Vooruitblik op een nieuw Technolab-jaar vol innovatie en samenwerking

02-01-2024

Een nieuw jaar, betekent een vooruitblik op komend Technolab-jaar! Een jaar vol innovatie en samenwerking. 

Ambitie: 10.000 leerlingen verwelkomen

Het nieuwe jaar bij Technolab begint met grote ambities. In 2024 streven we ernaar maar liefst 10.000 leerlingen te verwelkomen, waarmee we een nog grotere impact willen maken op de wereld van techniek en wetenschap. Het belooft een jaar vol inspirerende activiteiten en samenwerkingen te worden.

Samenwerking met NHL Stenden en Bogerman

Een van de spraakmakende projecten voor dit jaar is de samenwerking met NHL Stenden hogeschool en het Bogerman College. In dit innovatieve project, getiteld "Real live vraagstuk," slaan we de handen ineen om interactieve duurzame workshops te ontwerpen voor basisschoolleerlingen en brugklasleerlingen. Het doel is om hen op een boeiende manier te betrekken bij techniek, natuur en wetenschap. Docenten van de opleidingen natuur/scheikunde en Pabo bundelen hun krachten om samen workshops te ontwikkelen, deze op een vo-school te geven en vervolgens door te ontwikkelen voor kinderen in de bovenbouw.

Naschoolse activiteiten in 2023: kerstdorp bouwen

In 2023 hebben we naast reguliere activiteiten ook bijzondere projecten opgepakt. Een opvallend hoogtepunt was de bouw van een betoverend kerstdorp. Kinderen werden uitgedaagd hun technische vaardigheden te gebruiken om een magische wereld te creëren. Een voorproef van de creatieve en educatieve initiatieven die Technolab te bieden heeft.

Nieuwe workshops in de maak

Terwijl we vooruitkijken naar 2024, onthullen we onze plannen voor nieuwe workshops. Hoewel de richting nog niet volledig duidelijk is, beloven de workshops net zo boeiend en leerzaam te zijn als de voorgaande. De focus blijft liggen op het prikkelen van nieuwsgierigheid in de wereld van techniek.

Meer focus op partners en bedrijfsleven

Dit jaar gaan we nog een stap verder in het betrekken van partners en het bedrijfsleven bij Technolab. We willen de banden versterken en de invloed van het bedrijfsleven nog duidelijker laten doorklinken in onze activiteiten. Over de exacte invulling volgt binnenkort meer informatie, maar één ding is zeker: we gaan samenwerken aan een technisch inspirerende toekomst.

Met deze plannen staat Technolab klaar voor de start om de wereld van techniek en wetenschap toegankelijk te maken voor duizenden leerlingen. Laat het Technolab-jaar van 2024 beginnen!

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief