Leerlingen ontdekken de bouw tijdens Zomerschool Súdwest-Fryslân

23-08-2022

De tweede editie van de Zomerschool in Sneek trok dit jaar een recordaantal leerlingen. Maar liefst 200 leerlingen kregen twee weken lang extra lessen in rekenen, taal, woordenschat, begrijpend lezen en spelling. Technolab mocht de technieklessen verzorgen.

Zomerschool Súdwest-Fryslân
De Zomerschool is een initiatief van Stichting Weekendschool en de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is bedoeld voor leerlingen van alle bassischolen die na de zomervakantie naar groep 6, 7 en 8 gaan. Veel kinderen krijgen te maken met een zogenaamde zomerdip, waarbij het geleerde van het afgelopen schooljaar in de zomervakantie wegzakt. Zomerschool SWF is een prachtige manier om goed voorbereid het nieuwe schooljaar in te gaan en is naast leerzaam, ontzettend leuk. De scholieren zitten niet alleen met de neus in de boeken, maar doen ook veel spelletjes. Bovendien stond sporten iedere dag op het programma!

Bouwplaats
Metselen, timmeren, boren, zagen en verven: dit jaar verzorgde Technolab een aantal lessen in bouwwerkzaamheden. Het enthousiasme bij de kinderen was enorm. Ze staken volop de handen uit de mouwen en kwamen met de mooiste creaties. Van stoelen, tafels tot fotolijstjes. 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief