Beleef techniek op 14 juni bij Techniek Tastbaar op het Marne College in Bolsward

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een röntgenapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technische vakmensen nodig. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Juist! Door leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs actief kennis te laten maken met techniek. En dat is precies wat er vrijdag 14 juni op het Marne College in Bolsward gaat gebeuren. Het technisch bedrijfsleven naar de jongeren toebrengen. Oftewel: het doe- en beleeffestijn Techniek Tastbaar, dat georganiseerd wordt door STO Súdwest-Fryslân, staat weer voor de deur! 

Kennismaken met de 7 werelden van Techniek bij 50 lokale bedrijven
Het is een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Op vrijdag 14 juni laten maar liefst 50 bedrijven en instellingen uit de regio zien wat de (loopbaan)mogelijkheden zijn in de techniek & technologie. Tijdens het doe- en beleefevent Techniek Tastbaar is stilzitten niet aan de orde. Nee, techniek moet je ervaren! De deelnemende bedrijven hebben gave doe-activiteiten bedacht en demonstreren technische hoogstandjes die te maken hebben met hun bedrijvigheid. Aan de hand van de “7 werelden van Techniek” laten de bedrijven ervaren wat de techniekwereld in petto heeft.

Programma
Benieuwd of de toekomst en het hart van je leerlingen in de techniek ligt?

Tijdens het ochtendprogramma van 10.00 tot 12.00 uur zijn basisschoolleerlingen samen met hun leerkrachten welkom om deel te nemen. Kosten voor vervoer? Die worden vergoed! Meld je klas aan via info@technolab-swf.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Voor de onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs is er van 12.30 tot 14.30 uur een speciaal programma. 

Vanaf 15.00 tot 17.00 uur is het vrije inloop. Hier hopen we zoveel mogelijk leerlingen met hun ouders te zien.

Uiteraard mogen docenten, mentoren en decanen gedurende de dag een kijkje nemen. Zo krijgen zij een actueel beeld van de mogelijkheden voor de leerlingen bij technische bedrijven in de regio.

Kom je ook?
Op 14 juni van 10.00 tot 17.00 uur staan de deuren van het Marne College aan de Schoolstraat 7, 8701 DX in Bolsward wagenwijd open voor Techniek Tastbaar. Gratis toegang, volop avontuur! Benieuwd naar de deelnemende bedrijven of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar info@technolab-swf.nl 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief