2022: een terug- en vooruitblik met Johannes de Vries, directeur Technolab SWF

04-01-2023

Zo vlak na de kerstdagen en jaarwisseling, kijken we met Johannes de Vries, de inmiddels niet meer zo nieuwe directeur van Technolab SWF, terug op afgelopen jaar en vooruit naar 2023. Johannes, hoe zag afgelopen jaar er voor jou uit? En wat heeft het nieuwe jaar voor ons in petto?

“Afgelopen jaar, 2022, was mijn eerste aanraking met Technolab SWF. Als tussenpaus zou ik het vertrek van toenmalige directeur Marianne Poelman (nu wethouder Gemeente Súdwest-Fryslân) opvangen tot de nieuwe directeur gevonden was. Maar als je eenmaal binnen bent, het plezier in de ogen van de kinderen ziet en het enthousiaste team wat hieraan meewerkt, wil je langer onderdeel blijven van het geheel dat Technolab SWF is.”

Ruim 6000 kinderen namen deel aan de workshops
Begin 2022 zaten we nog met een aantal coronamaatregelen. De vraag was dan ook, hoe snel zijn we weer welkom op de scholen? Gelukkig ging de opstart van de workshops snel en met het project BouwBase als hoogtepunt, draaiden we weer op volle toeren. In het schooljaar 22/23 hebben we gekozen voor een nieuwe manier van inschrijven en meer inzet op de website, dit loopt voorspoedig. Naast de workshops voor het primair onderwijs, is er ook een eerste aanzet geweest voor de workshops in het voortgezet onderwijs. Mooie ontwikkelingen die ervoor zorgden dat we in 2022 ruim 6000 kinderen hebben gezien bij onze workshops.

Ambitie voor 2023: minimaal 7500 deelnemende kinderen
In 2023 verwachten we dat we deze stijgende lijn doortrekken. We gaan meer vaste workshops aanbieden voor het primair- en voortgezet onderwijs in de gemeente SWF. Daarnaast hebben we de intentie om gericht techniek onderwijs op te zetten voor het speciaal onderwijs. Met behulp van het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân, de Vereniging Ondernemend Sneek en het Iepen Mienskipsfûns kunnen we investeren in de ontwikkeling van workshops en projecten. We houden je middels onze nieuwsbrief op de hoogte van deze ontwikkelingen. De doelstelling voor 2023 is 7500 kinderen te bereiken en onze workshops nog breder aan te bieden over de 7 werelden van techniek. We gaan er een leerzaam, uitdagend en knallend 2023 van maken.

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief