10 maart 2023 Tastbaar Techniek

03-02-2023

Vrijdag 10 maart is het zover. Zet 'm daarom in je agenda: de allereerste editie van de Tastbaar Techniek, georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Súdwest-Fryslân! Een dag waarbij leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs kennismaken met de wondere wereld van technologie, wetenschap en natuur. Ben jij erbij?

Beleven, ervaren en doen
Niet alleen kijken, maar beleven is het motto deze dag. Door te ervaren en te doen. Leerlingen én hun ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's mogen de nieuwste technieken uitproberen en maken kennis met de meest uiteenlopende innovaties. Zo is er de mogelijkheid tot 3D printen, waterstraalsnijden, een lasrobot uittesten of zelf lassen, solderen, ontwerpen en programmeren op de computer.

Ondernemers
Om leerlingen warm te maken voor techniek, zijn technische ondernemers onmisbaar. Zij laten de bezoekers op een speelse manier kennismaken met techniek. Het zijn bedrijven uit de installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw en bijvoorbeeld de woningbouw. 

Programma
Meer dan 40 bedrijven uit de regio presenteren zichzelf met een DOE activiteit aan leerlingen van het PO en onderbouw VO. Het evenement vindt plaats op ROC Friese Poort Sneek, aan de Harste 4-6. 

Om bezoekers te spreiden hanteren we de volgende planning;

  • BLOK A = Primair onderwijs van 10.00-12.00 uur.
  • BLOK B = Voortgezet onderwijs van 12.30-14.30 uur.
  • BLOK C = Vrije inloop voor iedereen vanaf 15.00 uur *entree is gratis.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief