ELab

Besturen en programmeren is niet meer weg te denken uit de techniek van vandaag. In de workshop ligt het accent op nieuwe mogelijkheden die vervolgens in een eigen groep op school te gebruiken zijn.

We starten met een onderzoeksvraag op het gebied van programmeren, waarbij de kinderen gevraagd wordt om creatieve oplossingen te bedenken en daarbij samen te werken. Op verschillende manieren worden ze uitgedaagd om zelf keuzes te maken, zelf te bepalen welke opdrachten ze gaan doen en hoelang ze hieraan gaan werken. Begeleiders dienen zich terughoudend op te stellen.

De kinderen gaan werken met programmeren, virtual- en augmented reality, presentatietechnieken, zoals stopmotion en greenscreen technieken. Een belangrijk onderdeel is het werken met de microbit. Er kan volop gewerkt worden met robots en er is de mogelijkheid om zelf te ontwerpen op de 3D printer. Verhalen programmeren, werken met Scratch en zelfstandig presenteren behoren ook tot het aanbod. Dit alles wordt op basis van het instapniveau van de kinderen bepaald.

Elab CSG Bogerman, Hemdijk 47 Sneek, dinsdag 10.00-12.00 uur

  • Wereld van Techniek: Hi-tech & Science
  • Workshop voor: Groep 6,7 en 8
  • Geschikt voor: Max. 25 leerlingen

Direct inschrijven

Vanwege de Corona maatregelen kunt u zich hier op dit moment niet inschrijven voor de workshops. Heeft u vragen, dan kunt gerust contact zoeken door een mail te sturen naar info@technolab-swf.nl.