ELab

Besturen en programmeren, het is in de techniek van vandaag niet meer weg te denken. In de workshop ligt het accent op nieuwe mogelijkheden die vervolgens in een eigen groep op school, te gebruiken zijn. We starten met een onderzoeksvraag op het gebied van programmeren, waarbij de kinderen uitgedaagd worden samen te werken en samen (liefst creatieve) oplossingen te bedenken. 

Op verschillende manieren worden kinderen uitgedaagd om zelf keuzes te maken, zelf bepalen wat en hoelang ze aan en met opdrachten kunnen werken. Begeleiders dienen zich terughoudend op te stellen om kinderen oplossingen aan te dragen. We stimuleren de kinderen om vooral samen bezig te zijn.

De kinderen gaan werken met programmeren, virtual- en augmented reality, presentatietechnieken, zoals stopmotion en greenscreen technieken. Een belangrijk onderdeel is het werken met de microbit. Er kan volop gewerkt worden met robots en er is de mogelijkheid om zelf te ontwerpen op de 3D printer. Verhalen programmeren, werken met Scratch en zelfstandig presenteren behoren ook tot het aanbod. Dit alles wordt op basis van het instapniveau van de kinderen en/of de groep bepaalt.

Het Elab wordt aangeboden op dinsdagmorgen van 9.30 uur- 11.30 uur en op dinsdagmiddag van 12.00- 14.00 uur

De locatie voor schooljaar 2018/2019 is CSG Bogerman, Hemdijk 47, Sneek.

Bezig met laden