Save the date: 10 maart 2023 Tastbaar Techniek

12-12-2022

Het lijkt nog zo ver weg, maar voor je het weet is het zover. Zet 'm daarom alvast in je agenda: de allereerste editie van Tastbaar Techniek op vrijdag 10 maart 2023, georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Súdwest-Fryslân! Een dag waarbij leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs kennismaken met de wondere wereld van technologie, wetenschap en natuur. Ben jij erbij?

Beleven, ervaren en doen
Niet alleen kijken, maar beleven is het motto deze dag. Door te ervaren en te doen. Leerlingen én hun ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's mogen de nieuwste technieken uitproberen en maken kennis met de meest uiteenlopende innovaties. Zo is er de mogelijkheid tot 3D printen, waterstraalsnijden, een lasrobot uittesten of zelf lassen, solderen, ontwerpen en programmeren op de computer.

Ondernemers
Om leerlingen warm te maken voor techniek, zijn technische ondernemers onmisbaar. Zij laten de bezoekers op een speelse manier kennismaken met techniek. Het zijn bedrijven uit de installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw en bijvoorbeeld de woningbouw. 

Programma
Meer dan 40 bedrijven uit de regio presenteren zichzelf met een DOE activiteit aan leerlingen van het PO en onderbouw BO. Het evenement vindt plaats op ROC Friese Poort Sneek, aan de Harste 4-6. 

Om bezoekers te spreiden hanteren we de volgende planning;

  • BLOK A = Primair onderwijs van 10.00-12.00 uur.
  • BLOK B = Primair onderwijs van 12.30-14.30 uur.
  • BLOK C = Vrije inloop voor iedereen vanaf 15.00 uur.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief