Aanmelden Techniek en Toekomst

Woensdag 9.00-11.15 uur locatie Nordwin College, Harste 2 te Sneek

Tijdens de workshop Techniek en Toekomst bedenken leerlingen oplossingen voor grote uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat ons leven in het jaar 2050 slimmer, schoner en zuiniger is? Door anders wonen, anders te verplaatsen en anders te produceren. En er is maar 1 regel; alles kan en mag!

In minder dan 100 jaar is de hoeveelheid mensen toegenomen van 2 miljard naar ruim 7,5 miljard. In 2050 zijn dat er bijna 10 miljard. Dat levert een enorme druk op onze planeet. Daarom moeten we schoner, zuiniger en slimmer gaan leven – anders kan onze toekomst er zomaar niet al te fijn uitzien.  

Anders wonen

In 2050 woont ongeveer 70% van de mensen in de stad. Nu is dat 55%. Zoveel mensen dicht op elkaar betekent dat we anders moeten wonen.

Anders verplaatsen

Zonder onze voertuigen komen we niet ver – we zijn er behoorlijk afhankelijk van geworden.

Anders produceren

Door globalisering en het internet ligt bijna elk product binnen handbereik. Maar onze manier van produceren is over het algemeen niet heel schoon, zuinig en slim.

Slimme oplossingen zijn dus nodig! Bedenk ze samen met Technolab en werk ze daarna uit in je eigen klas. (inclusief lesbrief en inspirerende filmpjes)

 

Bezig met laden

Aanmelden Techniek en Toekomst

Sorry, het versturen is niet gelukt.
Bedankt voor uw aanvraag.
Bezig met laden