Aanmelden ELab

Elab dinsdag 9.30 uur- 11.30 uur en van 12.00- 14.00 uur locatie Bogerman, Hemdijk 47, Sneek

Besturen en programmeren, het is niet meer weg te denken. In de workshop ligt het accent op nieuwe mogelijkheden die vervolgens op school te gebruiken zijn. We starten met een onderzoeksvraag op het gebied van programmeren, waarbij de kinderen uitgedaagd worden samen te werken en samen (liefst creatieve) oplossingen te bedenken. 

Op verschillende manieren worden kinderen uitgedaagd om zelf keuzes te maken, zelf bepalen wat en hoelang ze aan en met opdrachten kunnen werken. We stimuleren de kinderen om vooral samen bezig te zijn.

De kinderen gaan werken met programmeren, virtual- en augmented reality, presentatietechnieken, zoals stopmotion en greenscreen technieken. Een belangrijk onderdeel is het werken met de microbit. Er kan volop gewerkt worden met robots en de kinderen kunnen zelf ontwerpen met de 3D printer. Verhalen programmeren, werken met Scratch en zelfstandig presenteren behoren ook tot het aanbod. Dit alles wordt op basis van het instapniveau van de kinderen en/of de groep bepaalt.

 

 

Bezig met laden

Aanmeldformulier

Sorry, het versturen is niet gelukt.
Bedankt voor uw aanvraag.
Bezig met laden