Aanmelden Duurzame Technieken

Maandag 9.30 - 11.30 - locatie RSG Magister Alvinus, Almastraat 5 te Sneek.

Tijdens deze workshop maken we kennis met duurzame technieken en hebben we gekozen voor het thema afval. Wat is afval en wat kun je ermee? Tegenwoordig wordt alles maar weggegooid, maar afval bevat vaak waardevolle grondstoffen en kan prima worden hergebruikt. Dat is niet alleen hard nodig voor het milieu, maar kan ook nog eens heel leuk, winstgevend én lekker zijn!

De kinderen gaan werken met het afval “koffieprut” en mogen ook plastic of kartonnen bakjes meenemen. Met de voedingsstoffen in koffieprut kun je heel makkelijk zwammen kweken.

Hoe dat gaat leggen we uit in de workshop. De leerlingen gaan naar huis met hun eigen growkit van afval! Zo wordt de workshop in de klas voorgezet en kunnen er, circa 6 weken na de workshop, de eerste zwammen worden geoogst in het eigen klaslokaal. Zolang de meesters en juffen koffie blijven drinken en de koffieprut in de growkits terecht komt, kan er steeds opnieuw worden geoogst! En als jullie er klaar mee zijn? Dan kan de inhoud van de growkit zo je eigen moestuin in. Het is namelijk ook nog geweldige potgrond/mest!

 

Contact
Bezig met laden

Aanmelden Duurzame Technieken

Via dit formulier geeft u zich op voor de workshop Duurzame Technieken, locatie RSG Magister Alvinus Sneek.

Sorry, het versturen is niet gelukt.
Bedankt voor uw aanvraag.
Bezig met laden